HAȚEG | TURISM ȘI CULTURA

Hateg

Hațeg: Turism & Cultura | Pentru mai multe informații va rugam vizitati  Centrul de informare și promovare turistica Hațeg

Lista Obiectivelor Turistice

1. Mănastirea Prislop

Aşezată într-o poiană, înconjurată de un peisaj mirific, Mânăstirea Prislop se află la 13 km de Haţeg. De aproape şapte secole, ea reprezintă unul din cele mai importante aşezăminte religioase ortodoxe din Transilvania. Pe lângă frumuseţea şi unicitatea construcţiei bisericeşti, ridicată, prin strădania celor trei mari ctitori (Părintele Nicodim, Domniţa Zamfira şi Părintele Arsenie Boca), locaţia atrage ca un magnet mii şi mii de credincioşi din întreaga ţară, veniţi aici pentru a înţelege o parte cât de mică din ceea ce a însemnat, şi mai ales, înseamnă încă, spiritul “Sfântului Ardealului”.

Adresa: Loc. Silvasu de Sus, jud. Hunedoara
Orar de vizitare: 08:00 – 20:00
Intrarea gratuita

>> Mai multe detalii

2. Geoparcul Dinozaurilor: Casa Geoparcului și Casa vulcanilor

♦ Casa Geoparcului adăpostește sediul Geoparcului Internațional UNESCO – Universitatea din București, dar și expoziția permanentă ”Balauri, Dragoni, Dinozauri”.

Adresa:  str. Libertății, nr. 9A.
Programul  de vizitare: 15 mai – 15 septembrie
Luni – Vineri: 10.00 – 18.00;
Sâmbătă – Duminică: 10.00 – 16.00.

>>> Mai multe detalii

♦ Casa vulcanilor
Casa Vulcanilor se află situat la 3 km de Biserica Sf. Nicolae din Densuș, spre satul Ștei, la 300m de șosea. Este un loc unde puteți afla despre vulcanii care dominau Insula Hațegului de acum 72 de milioane de ani și ale căror urme se găsesc astăzi în comuna Densuș.

>>> Mai multe detalii

3. Cooperativa Hațegana

Produsele si modelele create si executate de cooperativa sunt inspirate din neasemuitul tezaur etnografic al Tarii Hategului si din zona Padurenilor. Sunt produse autentice, continuind si ducind mai departe traditia vestimentara romaneasca. Aici vei mai găsi și opinci, șerpare și alte obiecte tradiționale din piele, lemn și țesături.

Adresa:  Strada Uzinei, Nr. 3 (în spatele Primăriei Hațeg)
Luni – Vineri: 08.00 – 14.00;

>>> Mai multe detalii 

Pagina în curs de actualizare. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Print Friendly, PDF & Email